Daten

Topdagen voor online daten

Sommige dagen zijn erg hot voor dating sites, omdat het de dagen zijn waar je je als single ook echt alleen voelt. Denk maar aan de kerstdagen of oud en nieuw. Tijdens het kerstdiner ben de enige waar geen partners naast zit, en tijdens oud en nieuw mag jij wachten tot iedereen zijn eigen partner heeft gehad voordat je ze nieuwjaar mag toezoenen. Het zet de singles wel degelijk aan het denken, wat kan leiden tot het impulsief inschrijven op een datingsite. Het winterweer kan ook een reden zijn voor mensen om eens op internet te kijken, omdat ze met de kou lekker warm binnen achter de pc zitten.

Schoonfamilie

Tweede kerstdag is een echte piekdag op het gebied van online daten. Dit komt omdat deze dag over het algemeen gebruikt wordt om de schoonfamilie te bezoeken, dat bij singles ontbreekt. Op 3 januari, wanneer iedereen weer volop energie heeft na het uitkateren van het vele stappen, krijgen datingsite wederom flinke pieken in inschrijvingen.

Annemarie Determan, single-coach van datingsite Parship laat weten dat de pijnlijkste momenten oud en nieuw zijn. Rond kerst en oud en nieuw krijgt ze dan ook vele telefoontjes van gemotiveerde mensen die aan de slag willen met het vinden van een partner.