Daten

Wat is de ideale (eerste) date?

Net iemand op een (eerste) date gevraagd of gewoon iets doen met je lief? En geen ideeën?  Hierbij wat tips wat je wel en niet op een (eerste) date kan. Ook zal er beschreven worden wat een ‘don’t’ is op een eerste date. 

Tips

Eens moet de eerste keer zijn’ zeggen ze. Maar je gaat natuurlijk niet onvoorbereid op pad. daarom moet je eerst voorbereidingen treffen. Eerst is de bedoeling dat je iemand op een date vraagt. Het is wel de bedoeling dat je er gewoon voor gaat. Maar het is belangrijk om te weten dat afwijzing beter is, dan spijt hebben dat je het niet gevraagd hebt. Als je eenmaal een date hebt is het belangrijk om al wat eerder gekomen dan de afgesproken tijd, zodat je zeker op tijd bent. Tijdens de date is het belangrijk dat het niet een interview wordt, dus zorg dat het een dialoog blijft. Ook is het belangrijk dat je niet heel je levensverhaal verteld. Zodat je voor de volgende date nog gespreksonderwerpen hebt. Daarnaast is het belangrijk om de date op een hoogtepunt te stoppen, zo voorkom je teleurstellingen. 

Na de eerste date 

Na de eerste date heb je een wat ruimere keuze om uit te kiezen, omdat het ijs al doorbroken is. Maar moet de focus nog steeds op elkaar liggen. Pas na een aantal dates is het leuk om wat uitbundiger te gaan. Ook moet je de afspraakjes niet te dicht op elkaar plannen. Zo blijft het leuk om elkaar te zien. 

Leuke activiteiten

Voor leuke activiteiten kan je het beste in de omgeving kijken. Zoals een kinderboerderij, het leuke ervan is dat er altijd wel wat te zien is. Verder kan je ook kiezen voor een actievere activiteit. Zoals naar een bowling in Breda gaan. Ook een origineel idee is om naar een kookles te gaan. Een voordeel van deze ideeën is dat je buitenshuis blijft. Het belangrijkste is om iets te doen wat jullie allebei leuk vinden.

Einde van de date 

Natuurlijk komt er ook weer een einde aan. Maar hoe sluit je nou een date af? Het handigste is om van tevoren een eindtijd af te spreken. Zo kom je niet voor ongemakkelijke situaties te staan. Verder is het handig om nummers uit te wisselen, om eventueel een nieuwe afspraak te maken. Met deze tips heb je gegarandeerd succes!