Daten

Lente het meest populair voor een date

lente liefdeWie vrijgezel is in deze periode van het jaar heeft misschien wat meer zin om eens op een gezellige date te gaan dan in bijvoorbeeld de winter. Ongeveer twee derde van de Nederlandse vrijgezellen krijgt namelijk meer zin in een date als het lekker weer is. Zo’n 85% van de vrijgezellen gaat het liefst daten als de kans op mooi weer groot is zoals in de zomer en de lente. Van alle ondervraagden geeft slechts 7% aan dat de voorkeur uit gaat naar daten in de winter.

Deze gegevens komen uit een onderzoek naar voren. Het onderzoek is gedaan onder ruim 10.000 respondenten en is uitgevoerd dor datingsite Lexa.nl. Het onderzoek werd uitgevoerd in zeven Europese landen.

De favoriete activiteit voor een date blijkt het uit eten gaan en op de tweede plaats zie je een drankje doen terug. Andere activiteiten die hoog op het lijstje staan om te doen met je date zijn naar de bioscoop gaan, een concert bezoeken of gaan picknicken.

Steeds meer mensen ontmoeten elkaar op dating websites en die zijn er dan ook in overvloed. Van single-ouder datingsites tot een senioren dating site. Een erg goede ontwikkeling want zo kan iedereen al van te voren mensen uitsluiten met wie zij liever niet op date gaan en gelijkgestemden vinden op dergelijke dating sites.