Daten

Dingen die je doet voordat je op een date gaat

De jongen of het meisje, de man of de vrouw waar je gevoelens voor koestert zegt toe voor een afspraak. Je hebt een date! Een inwendig schouderklopje is op zijn plaats. Gespannen heb je misschien een strategie ontwikkeld om hem of haar te verleiden tot een afspraak, maar misschien heb je ook gewoon je stoute schoenen aangetrokken en de persoon die je zo adoreert gewoon gevraagd om te daten. Hoe het ook zij, we zijn aangekomen bij een volgende stap. Je had waarschijnlijk nog niet nagedacht over wat er zou gebeuren als het antwoord ‘ja’ zou zijn. Welnu, hierbij zetten we wat dingen op een rij die je doet voordat je op een date gaat.

1. Maak je geen zorgen

Je hoofd speelt talloze scenario’s af. Laat ze los. Je weet niet hoe het gaat lopen. Wat ga je zeggen? Wat ga je dragen? Wat als…? Of je nu enorm gespannen bent of je bent een wat koeler type – laat de spanningen bestaan. Het is normaal dat je opgewonden bent. Dat betekent dat je hem of haar echt ziet zitten.

2. Deel je voorpret

Waarom niet? Met je vrienden of vriendinnen alvast voorbereiden. Tips ontvangen. Support krijgen. Mensen zijn altijd blij voor je. Nuttig samen een Dropshot en toast op een goede afloop.

3. Uiterlijk vertoon

Je weet: het gaat niet enkel om looks. Je mag wel in je Armani-pak verschijnen met dure parfum en het nieuwste kapsel, maar als je onzin uitkraamt is de date snel afgelopen. Natuurlijk is het ook niet de bedoeling dat je er als een straatschooier bijloopt, maar zet niet alleen in op uiterlijk. Uit onderzoek blijkt dat mensen juist aangetrokken worden tot andere mensen vanwege het gevoel voor humor. Dus zet je beste beentje voor en maak het hebben van plezier tot je doelstelling.

4. Een opkikker

Moedig jezelf aan. Doe een goede work-out of een sportactiviteit. Boost jezelf op. De goede energie gaat stromen. En als er toch twijfels bestaan, bekijk dan eens welke onderwerpen jij aan bod zou willen laten komen tijdens de date. Weten wat je wilt en waar je voor staat heeft een enorme aantrekkingskracht op anderen.

5. Smooth & brave

Je bent er klaar voor. Je ziet er stijlvol uit, hebt vertrouwen en vooral zin in de ontmoeting. Tijd voor een Black Magic-moment. Een Dropshot voor geluk en dan ga je.